*

Kaisa Rastimo

Anarkia

Vihreät anarkistit

Vihreiden kansanedustajat huomasivat tilaisuutensa lietsoa ihmisoikeushysteriaa ja lähtivät kansanedustaja Eva Biaudet’n (r.) kelkkaan vaatimaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautusten estämistä.

Lakivaliokunta kokoustaa ja laatii mietintöjä, mutta kuinka käy lakivaliok...

Eduskunnan lakivaliokunta käsittelee parasta aikaa kahta Suomen ja lastemme tulevaisuuden kannalta tärkeää lakialoitetta - ensimmäisenä käsittelyssä on kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta​, missä asiassa valiokunta on pyytänyt täsmentävää lisäselvitystä niin oikeus- kuin sosiaali- ja terveysministeriöltäkin, jotka ovat nämä pyydetyt selvitykset toimittaneet lakivali

Sosiaalinen media ongelmana myös rapakon toispuolel

Poliisi väsyy euroopassa ja pohjolassa. Yhteisöt hajoavat ja jakaantuvat moniksi joten vastakkainasettelut todella vaarallisella tavalla ovat pian arkipäivää täälläkin. Pohjolassa on jo paljon ”No Go” alueita. Kun tämä kehitys saavuttaa kriittisen pisteen tilanne on hallitsematon.

Monarkia vai anarkia ?

Politiikka on rikki. Sen rikkoivat puolueet. Tämä on nähtävissä joka puolella maailmaa ilman poikkeusta. Kansat on saatu kyllästymään poliittiseen jargoniin ja vahvalle johtajalle on tilaus.

 

Tämä trendi on nähtävissä niin Suomessa (Kekkonen) Kreikassa (Papadopoulos), Itävallassa (Keisari von Hasburg) ja jopa Saksassa (Prinssi Georg Friedrich von Preussen) takaisin haikailuissa.

 

Venäjällä on jo vahva miehensä Putin ja USA sai omansa Trumpin persoonassa.

 

 

Luonnonoikeudenmukaisuuden viholliset

Nopean teknologian kehitys on jättänyt ihmisen mielen kehityksen jälkeen, ihmisen kiinnostus keskittyy teknologiaan eikä anna aikaa mielen henkiseen kehitykseen. 

Yksi hyvä ominaisuus digitaalisesta teknologiasta on se, että se todistaa ihmisen mielen ajattelu virheet, sitä voidaan käyttää tuomalla esille ihmisen järkevän mielen ominaisuudet loogisesti.

Ihmisen mielen terve ajattelu malli, terveyden ominaisuudet ovat hyvin tiettyjä asioita, ne voi hyvin tunnustaa ihmisen toimista. Miten ihminen ajattelee, sitä ihminen myös tavoittelee elämässä.

 

Päivystävä anarkisti muuttaa

Tieni Puheenvuorossa on tullut tiensä päähän. Aloitin blogin tarpeesta jakaa näkemyksiäni päivänpolitiikasta. Anarkismi on kiinnostanut lukijoita, ja hyvä niin. Kirjoitukseni ovat herättäneet keskustelua, mielipiteitä ja selvästi hyvin paljon närää. Jossain vaiheessa blogin kommenttiosio oli pakko sulkea uhkailujen ja törkyviestien johdosta. 

Uusnatsitouhu ei oikein sytytä

Keskellä kaiken uusnatsikohun olen hiukan ihmetellyt, että minun sukupolvessani on aika vähän tuon suuntaisesti ajattelevia. Toki aina muutama tyyppi löytyi minunkin tuttavapiiristä jo 1970-luvulla, mutta he jäivät lähinnä kuriositeeteiksi.

Omalta osaltani tuohon natsitouhun vieroksumiseen löytyy yksinkertainen selitys; se johtuu jo nuoruudessa alkaneeseen ja pikkuhiljaa kehittyneeseen anglosaksisen kulttuurin ylivertaisuuden ymmärtämiseen.

SAK-LYLYN KÄYTÖS TÄYTTÄ ANARKIAA?

Nykyjärjestelmässämme Lauri Lyly on maan vaikutusvaltaisin henkilö asemansa perusteella. Siis asemastaan johtuen. Kun hän tänään uutisissa kertoi laittavansa maan sekasortoon - vai käyttikö me-muotoa, en niin tarkoin ehtinyt kuulemaan - on tuo anarkistinen mielenosoituksiin ja kenties yleislakkoilluun yllyttävä teko varsin anarkistinen elli yhteiskuntavastainen. Hallitus on vasta niitä toimia tekemässä, niitä, joilla saataisiin holtittoman velanoton jyrkkä nousu estettyä ja jo siihenkin Lylyn johdolla sanotaan ei esim. vain 15 minuutin työajan pidennyksen osalta.

YHTEISKUNTASOPIMUS KAATUI ANARKIAAN?

Yhteiskuntasopimus kaatui anarkiaan – ay-pamput eivät siedä sitä, että kilpailukykyä nostettaísiin edes pätkän vertaa – ainakaan eivät kertoneet, montako promillea sallisivat kilpailukyvyn paranevan. Ei muka saa asettaa tavoitteita, kuten 5 % parannus kilpailukykyyn, jotta työpaikat säilyisivät. Tässähän on selkeästi anarkistinen päämäärä: laitetaan maa polvilleen, jotta saadaan määräysvalta itselle. Nykyisellä hallituksella ei näköjään saa olla tavoitteita eikä valtaa.

Sveitsi varautuu EU-kaaokseen.

Tämän vuoden syyskuussa Sveitsin puolustusvoimat harjoittelee „Conex 15“ nimisellä harjoituksella EU-kaaosta. Harjoitukseen osallistuu 5000 henkilöä ja sillä on tarkoitus simuloida EU:n kaatumista ja joutumista anarkian valtaan. EU-kaaos luo skenaariossa siirtolaispaineen vakaalle Sveitsille ja harjoituksen suuret linjat käsittää rajojenturvaamisen, varastojen turvaamisen, mustan pörssin kaupan estämisen ja rikollisjärjestöjen torjunnan.

 

Hei EU-komissio, hei Brysseli, hei Jyrki Katainen! Teihin luotetaan rajattomasti jo naapurimaissakin!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä